Delta proširuje voćnjak u Čelarevu

Bez autora
Jul 16 2012

Delta agrar planira da voćnjak u Čelarevu proširi sa postojećih 350 hektara na 600, a kasnije i na 1.000 ha. Pored povećanja površina pod voćem u Čelarevu, prioritet Delta agrara u narednom periodu biće i povećanje izvoza, kao i širenje saradnje sa individualnim proizvođačima ne samo u proizvodnji jabuka, nego i uzgoju svinja. Primena najsavremenijih evropskih tehnologija u svim oblastima poslovanja kao što su one koje se koriste na imanju u Čelarevu i farmi svinja, već nekoliko godina unazad je fokus kompanije Delta agrar. To je nešto što ćemo nastaviti kroz dovođenje novih projekata i partnera u Srbiju, ali ćemo i dalje nastaviti saradnju i kooperaciju sa individualnim proizvođačima. Činjenica je da "Delta" kao velika kompanija sa resursima, kapacitetima i znanjem može da se bavi i primarnom proizvodnjom, ali i izvozom, distribucijom, sklapanjem partnerstava i kompletnom logistikom. Najproduktivnije bi bilo ukoliko bi se primarnom proizvodnjom bavili individualni proizvođači u Srbiji, a da "Delta" i ostale kompanije preuzmu mogućnost, ali izazov izvoza.

Delta proširuje voćnjak u ČelarevuDelta agrar planira da voćnjak u Čelarevu proširi sa postojećih 350 hektara na 600, a kasnije i na 1.000 ha, izjavila je potpredsednica "Delte" Jelena Krstović.

Pored povećanja površina pod voćem u Čelarevu, prioritet Delta agrara u narednom periodu biće i povećanje izvoza, kao i širenje saradnje sa individualnim proizvođačima ne samo u proizvodnji jabuka, nego i uzgoju svinja, najavila je potpredsednica Krstović.

Primena najsavremenijih evropskih tehnologija u svim oblastima poslovanja kao što su one koje se koriste na imanju u Čelarevu i farmi svinja, već nekoliko godina unazad je fokus kompanije Delta agrar, istakla je Krstović.

"To je nešto što ćemo nastaviti kroz dovođenje novih projekata i partnera u Srbiju, ali ćemo i dalje nastaviti saradnju i kooperaciju sa individualnim proizvođačima", kazala je ona.

Krstović je navela kako je činjenica da "Delta" kao velika kompanija sa resursima, kapacitetima i znanjem može da se bavi i primarnom proizvodnjom, ali i izvozom, distribucijom, sklapanjem partnerstava i kompletnom logistikom.

Prema Krstovićevoj, najproduktivnije bi bilo ukoliko bi se primarnom proizvodnjom bavili individualni proizvođači u Srbiji, a da "Delta" i ostale kompanije "preuzmu mogućnost, ali izazov izvoza".

"U tom smislu država treba da odigra aktivnu ulogu u kreiranju ambijenta i okvira gde bi individualni proizvođači sa svojim kapacitetima bili konkurentni na domaćem i tržištu u regionu i da na taj način stvori prilke da se uvežemo u sistem koji će iznedriti kapacitete za izvoz za šta nam je potreban kvalitet proizvoda i konkurentnost", rekla je Krstović.

Krstović je kao primer navela "rusko tržište koje je veoma specifično, veliko i zahtevno, a tamošnji potrošac zahteva kvalitet."

"Snagu trebalo fokusirati na to da se u Srbiji proizvede što više kvalitetnog voća i povrća i onda je moguće kompletnu količinu izvesti na rusko tržište," zaključila je potpredsednica Delta holdinga Krstović.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik